Julgeolekut tõhustati seoses vaimulike hoiatusega, et Saddam Husseini poolehoidjad või terrorivõrgustiku al Qaeda liikmed kavatsevad korraldada lähipäevadel linnas rünnakuid.

“Me nägime, et istmed (ühes pühapäeval kinnipeetud autos) ei olnud tavapärase kujuga ning neil olid uued katted. See äratas meis kahtlust ning me otsisime istmed läbi ja avastasime, et need olid täidetud pommidega,” ütles üks anonüümseks jäänud politseinik Kufahi linna Masjed al-Kufahi mošee ees.

“Eile (pühapäeval) me tabasime samasuguse auto, mis oli täidetud pommidega,” ütles ta, lisades, et autos olid kaks Jeemeni päritolu meest. Esmaspäeval vahistati kaks meest, kes olid pärit Iraagi lõunaosast Basra linnast.

Vaimulikud hoiatasid mošeedes inimesi, et nad “avaksid oma silmad”, sest “Saddam Husseini toetajad ja al-Qaeda püüavad täna või homme korraldada suuri plahvatusi” Kufahis.

Politsei peatas tänavatel autosid ja otsis neid läbi.

Esmaspäeva õhtul tuuakse Kufahi reedel Najafi linnas autopommi plahvatuses hukkunud šiiidi tuntuima poliitiku ajatolla Mohammad Baqer al-Hakimi surnukeha. Teda hoitakse teisipäevani Masjed al-Kufahi mošees, mis on vanim islami pühakoda väljaspool Saudi Araabiat.

Al-Hakim maetakse Najafis, 180 km Bagdadist lõunas.