Rünnakud toimusid 13 erinevas linnas vaid mõni päev enne Eid al-Fitri festivali, millega tähistatakse paastukuu ramadaani lõppu, vahendab BNS.

Pealinnas Bagdadis sai erinevates pommiplahvatustes ja tulistamistes surma vähemalt 26 ja haavata 41 inimest. Sadris kärgatanud plahvatuses jättis elu 11 ja sai haavata 41 inimest. Husseiniyahi linnaosas hukkus autopommiplahvatuses kuus ja sai viga 26 inimest. Pealinnas Massudi kontrollpunktis lasti maha kuus sõdurit, haavata sai seitse. Zafraniyahi linnajaos kõmatas kaks plahvatust, surma sai kolm ja viga 11 inimest. Tal Afaris hukkus enesetaputerroristi rünnakus kuus ja sai haavata 10 inimest.

Bagdadist põhjas Kirkuki provintsis Daquqi linnas tappis suitsiidiründaja kuus politseinikku ja vigastas 25 inimest, lastes end õhku terrorivastase üksuse hoonekompleksi juures, ütles provintsi tervishoiuülem Sadiq Omar Rasul.

Kirkuki linnas toimus neli autopommiplahvatust. Provintsi tervishoiuülem Sadiq Omar Rasul ütles, et Kirkuki ja Daquqi rünnakutes hukkus kokku kaheksa ning sai vigastada 56 inimest.

Endises sisside kantsis Fallujahis lasti kontrollpunktis maha neli politseinikku.

Samas provintsis Dibisi linnas plahvatas politseikapteni kodu lähedal kaks teeäärset pommi, tappes kapteni venna ja vigastades nelja inimest, kelle seas oli kapten ise, teatasid politsei ja lähedalasuva haigla arst.

Al-Garma, Al-Baaji, Badushi, Tuz Khurmatu, Mosuli, Taji, Khalesi ja Baquba rünnakutes sai surma vähemalt seitse ja vigastada veel kümneid inimesi.

Bagdadist 160 kilomeetri kaugusele lõunasse jäävas Kutis lõhkes veel neljapäeva hilisõhtul autopomm, surma sai viis ja haavata 20 inimest. Al-Baajis lasid samal ajal summutitega relvi kasutanud mõrtsukad maha kaks inimest.

Sel kuul on vägivallas hukkunud kokku umbes 198 inimest, selgub julgeolekuametnike ja meedikute andmeist.