Vägivald on seega sel kuul nõudnud kokku 122 inimese elu, vahendab BNS.

Kõige ohvriterohkem rünnak korraldati Iraagi lõunaosas Maysani provintsis asuva Ali al-Sharqi pühamu juures, kus turuplatsil lõhkes kaks autopommi. Kohaliku tervishoiuameti arsti Ali Al-Alaa informatsiooni kohaselt sai surma 14 ja vigastada 66 inimest.

Rohkem kui kümme inimest jättis elu ka pealinnas Bagdadist põhjas Baladis sõjaväe kontrollpunktis, millele tundmatud ründajad laupäeval vahetult enne keskööd tule avasid. Abijõudude saabumisel plahvatas veel ka teeäärne pomm. Rünnakus hukkus vähemalt 11 sõdurit, sealhulgas kaks ohvitseri, ning vigastada sai veel kaheksa sõdurit, ütlesid armeekolonel ja Baladi haigla allikas.

Pealinnas Bagdadis endas korraldati vähemalt kolm pommirünnakut, milles hukkus 32 ja sai viga 66 inimest, edastas siseministeerium.

Bagdadi põhjaosas sai autopommiplahvatuses surma 13 ja viga 32 inimest. Shuala piirkonnas hukkus plahvatuses viis ja sai haavata 22 inimest. Urris kõmatas kolmas plahvatus, milles jättis elu neli ja sai haavata 13 inimest. Hurriyahi pommirünnakus sai surma kolm ja haavata 14 inimest. Pealinna lääneosas Washashi turul plahvatanud autopomm surmas seitse ja haavas 21 inimest, täpsustas siseministeerium.

Iraagi naftafirma North Oil Company peakorteri juures Kirkuki lähedal plahvatas pühapäeval autopomm, järgnes veel kaks võimsat plahvatust, milledes kokku hukkus 10 ja sai vigastada 153 inimest, teatasid kõrge politseiametnik ja doktor Othman Abdul Rahman. Politseiametniku sõnul soovisid ohvrid saada tööd naftafirma turvatöötajana.

Kirkukist läänes Hawijas vigastas autopomm kahte inimest, teatasid julgeoleku- ja meditsiiniallikad. Veidi aja pärast lõhkes samas piirkonnas veel teinegi autopomm, haavata sai kuus sõdurit.

Bagdadist 175 kilomeetrit põhjas Tuz Khurmatus hukkus rünnakutes neli ja sai vigastada 31 inimest, teatasid linnapea Shalal Abdul ja politsei kolonelleitnant Khaled al-Bayati. Abduli ihukaitsjate konvoid tabas autopomm, mis vigastas kümmet inimest, seejärel plahvatas politseijaoskonna juures pomm, mis tappis kaks ja vigastas 20 inimest. Linnas lasti maha ka politseikapten Jassem al-Bayati.

Lõuna-Iraagi sadamalinnas Basras hukkus turul autopommiplahvatuses kolm ja sai vigastada 20 inimest, teatasid julgeoleku- ja meditsiiniametnikud.

Bagdadist lõunas Nasiriyahis toimus pühapäeval Prantsuse aukonsulaadi juures pommiplahvatus, milles hukkus linnavõimude andmeil üks ja sai vigastada mitmeid inimesi. Nasiriyahis hotelli ees plahvatanud autopomm tappis kaks ja vigastas veel nelja inimest, teatas linna haigla juht ja julgeolekuallikas.

Bagdadist 380 kilomeetrit loodes asuvas Tal Afaris tappis autopomm kaks ja vigastas seitset inimest, teatasid politsei ja haigaametnikud. Taji linnas plahvatas kolm autopommi, milles jättis elu üks ja sai haavata seitse inimest. Baqubas lõhkes viis teeäärset pommi, surma sai sõdur ja vigastada 17 inimest. Samarras hukkus järjekordses autopommiplahvatuses kaks ja sai vigastada kaks politseinikku. Pealinnast läände jäävas Fallujah´is lasi snaiper maha sõduri.