Välisministrite kohtumine toimuks kas Ateenas või Brüsselis esmaspäeva hommikul ja valitsusjuhtide kokkusaamine pärastlõunal, ütles Kreeka välisministeeriumi esindaja.

“Kreeka peaminister Costas Simitis otsustas algatada nende kohtumiste korraldamise järgmise nädala algul, et arutada meie samme pärast Blixi aruannet,” sõnas Kreeka välisminister George Papandreou (pildil).

ÜRO relvainspektorite juht Hans Blix peab reedel Julgeolekunõukogule esitama uue aruande Iraagi desarmeerimise käigust. Kui aruanne Iraaki kritiseerib, võib see kiirendada USA juhitud sõjategevuse algust Iraagi vastu.

USA ja Euroopa riikide suhted on kriisis, ütles Euroopa Liidu eesistuja Kreeka esmaspäeval, kutsudes kõiki osalisi pinget lõdvendama.

“Me jälgime tõepoolest hoolega seda sündmustekäiku, USA argumente ja sõnasõda (Euroopaga),” ütles Kreeka välisministeeriumi esindaja Panos Beglitis.

“See on teada, et transatlantilistes suhetes on kriis. Me usume, et selles raskes olukorras peavad mõlemad pooled rahu säilitama,” lisas ta.