Uus vägivallapuhang on Iraagis sel kuul nõudnud enam kui 370 inimese elu, kokku on sel aastal hukkunuid üle 2600. Pühapäev oli juba neljas päev järjest, mil tapeti üle 30 inimese. Analüütikute hinnangul on olukorra halvenemise tinginud sunniaraablaste vähemuse rahulolematus šiiitide juhitava valitsusega, teatasid AP ja AFP BNS-i vahendusel.

Vähemalt kaheksa inimest hukkus ja 15 sai haavata riigi lõunaosas asuvas Basra sadamalinnas, kus autopomm lõhkes šiiade erakonna kontori ees. Karbalas lõhkesid samuti pommid, elu jättis neli ja haavata sai 19 inimest. Nasiriyahi linnas korraldatud rünnakutes tapeti viis, Musayyibis kuus ja Baqubas kaks inimest.

Viis inimest sai surma Põhja-Iraagis Niineve provintsis. Piirkonna tähtsaima linna Mosuli lähedal hukkus teeäärse pommi plahvatuses kohalik kõrge ametnik oma pojaga. Teises sarnases plahvatuses sai surma veel üks ametnik ja haavata tema neli ihukaitsjat.

Mosulis lasti sõjaväe kontrollpunktis maha kaks sõdurit ja linnast lõunas üks politseinik.

Tundmatud isikud õhkisid teeäärse pommi Niineve provintsi politseiülema konvoi lähedal, vigastades kolme tema ihukaitsjat.

Bagdadist läänes Fallujas lasid tundmatud isikud mošee juures maha kolonelleitnant Iyad al-Samarraie ja vigastasid kaht tema ihukaitsjat. Pealinna Bagdadi lõunaosas asuvas ärilinnajaos Doras lõhkes teeäärne pomm, hukkus neli ja sai haavata 16 inimest.

Riigi loodeosas Diyala linnas sai kaks inimest surma ja kolm haavata restorani lähedal õhitud lõhkekeha plahvatuses.

Terroristide pommid lõhkesid õhtul ka Kutis, kus elu jättis üheksa ja haavata sai 42 inimest.