“Olen väga tänulik kõigile, kes aitasid mind kaitsta ja kindlustasid minu vabastamise. Ma tänan oma sõpru Massiriyas ning oma perekonda ja pruuti, kes viibis kolm kuud minuga koos Nassiriyas,” ütles Garen telefoni teel araabia telekanalile Al-Jazeera.

Ta helistas mässulise šiiavaimuliku Moqtada al-Sadri Nassiriya büroost.

“Ta toodi täna šeik Sadri büroosse Nassiriyas ja nüüd on ta seal. Me kutsusime Nassiriya inimõigusorganisatsiooni talle järele,” ütles Sadri abi Aws al-Khafaji televisioonile.

New Yorgi firma Four Corners Media töötaja Garen võeti kinni Nassiriya turul pildistamiselt. Tema sõnul oli tegu eksitusega.

End Mehdi Armee Salajaseks Tegevusrühmaks nimetav organisatsioon teatas reedel, et on võtnud pantvangi USA ajakirjaniku, kes aga vabastatakse, sest ta vastustab Ühendriikide administratsiooni poliitikat.

Pantvangi nime avalduses ei nimetatud, kuid tõenäoliselt oli tegu möödunud nädalal kinni võetud Gareniga.

Khafaji sõnul vabastati ajakirjanik Sadri nõunike palvete peale. “Nad (pantvangivõtjad) arvasid, et kuulub USA luuresse, aga siis said nad aru, et see on ameerika ajakirjanik, kes on aidanud paljastada tõde Iraagi sündmuste, eriti Nassiriya kohta,” seletas ta.