Politseijuhi sõnul pärineb vastav info hiljuti vahistatud terroristide ülekuulamistelt, kelle sõnul on sihtmärkideks ka valimisjaoskonnad, teatab CNN.

USA armee ütles uudist kommenteerides, et “tegemist on trendiga, mida me olemegi ennustanud valimiste lähenedes”.

Liitlasvägede ühise koordineerimiskeskuse andmetel on viimastel päevadel leitud Bagdadis vähemalt kolm töökoda, kus valmistati autopomme. Linnast on leitud suurtes kogustes lõhkeainet.

Valimiste lähenedes korraldatakse aina rohkem reide, et avastada pommivabrikuid ja terroriste.

Kogu Iraagis kehtib praegu eriolukord, mida peaminister Ayad Allaw pikendas kuu algul. Sisuliselt on tegemist komandanditunniga kogu riigis.

USA sõjavägi teatas ka, et kolmapäeval rünnati Mosulis nende konvoid. Tulevahetuses sai kolm inimest surma, kuid ükski neist polnud ameerika sõdur.

Neljapäeva hommikul tõrjuti Mosulis rünnak kohalikule tsiviilhaiglale. Haiglat kaitsesid Iraagi enda üksused.

Neljapäeval ilmus välja järjekordne video Iraagi esiterrorist Abu Musab al Zargawilt, kes kutsus oma toetajaid üles kannatlikkusele.

Oma sõnumis teatas al Zarqawi, et “rängad võitlused ei lõpe kiiresti”. Internetis avaldatud sõnumis rääkis al Zarqawi Falluja lahingust, nimetades seda “islamirahvaste suurimaks uhkuseks”.

USA vallutas terroristide tugipunktiks kujunenud Falluja novembris, tappes hinnanguliselt 1200 mässulist kaotades ise 51 sõdurit.

Zarqawi videost jääb mulje, nagu oleks lahing alles pooleli.