Lisaks tabas Bagdadi lennuvälja lähedal arvatavasti rakett tsiviillennukit, mis siiski õnnelikult maandus, teatasid lennuväljaametnikud. See oli esimene kord, kus sõjajärgses Iraagis on lennukit rünnatud. Ametnike sõnul ei saanud transpordifirma DHL lennukis keegi vigastada.

Suitsiidiplahvatused olid järjekordne rünnak Iraagi USA toetatud politseijõududele. Üks pommiauto kihutas politseijaoskonna poole Khan Bani Saadi linnas ja plahvatas, kui politseinikud selle pihta tule avasid. Surma sai kuus politseinikku ja kolm tsiviilisikut, ütlesid sündmuskohal viibinud USA sõdurid. USA sõdurid ja tankid piirasid sündmuskoha ümber.

Teine suitsiidisiss ründas politsei peakorterit Baquba linnas, Bagdadist 65 kilomeetrit põhja pool. Politsei teatel sai surma vähemalt kuus ja haavata 16 inimest.

Khan Bani Saadi linnapea sõnul on sissid ameeriklastega koostööd tegevaid iraaklasi korduvalt ähvardanud.

“Saime iga päev ähvardusi, et tulevad plahvatused. Nad ähvardasid isegi algkooli õhku lasta,” ütles Nayeef al-Zaydi.

DHL-i esindaja ei kinnitanud lennuväljaametnike teadet raketitabamusest. Lennuk startis Bagdadist ja pöördus varsti tagasi mootoris puhkenud tulekahju tõttu, mille põhjust uuritakse, ütles ta.

Sissid on mitmel korral püüdnud Bagdadi lennuväljale lähenevaid lennukeid tabada. Seni pole lennukitele pihta saadud, küll aga kopteritele.