Süüria armeel õnnestus reedel taas enda kontrolli alla võtta Iraagi ja Süüria piiril asuv Al-Ya'robiya piiripunkt. Sündmust pealtnäinute Twitteris kirjutatu põhjal on teada, et operatsioonile aitas kaasa ka Iraagi armee, kes hakkas mässuliste piiripunkti pommitama, kirjutab RT.

Telekanali Al-Arabiya korrespondent kinnitas samuti, et Süürias asuvaid sihtmärke on pommitatud ja piirialadel on positsioonidel ka Iraagi snaiprid. Korrespondendi sõnul on viimastel päevadel valitsus edusamme teinud ka Bagdadi lähistel asuval Süüria piiril.

Süüria inimõiguste rühmitus Syrian Observatory of Human Rights (SOHR) teatas, et Süüria mässulised võtsid neljapäeval oma kontrolli alla Al-Nusra Front piiripunkti, kuid vähem kui 24 tunni pärast võttis valitsus selle taas tagasi.

Reedel kukkus Süüriast tulistatud rakett alla Iraagis Niniveh' provintsis ühe küla ligidal. Süüriast tulisatud rakette on varemgi Iraaki jõudnud. Möödunud septembris tabas al Qaimi piirkonnas asuvat linna kolm Süüriast tulistatud raketti. Pommitamise tagajärjel hukkus 5-aastane tüdruk.

Kolmapäeval hoiatas Iraagi peaminister Nouri al-Maliki, et Süüria mässuliste võit võib viia ususõjani kogu Lähis-Idas. Enim tooks kahju Assadi langemine Jordaaniale, Iraagile ja Liibanonile, arvas minister.