Ähvarduse esitas Jätku-IRA (CIRA), algsest IRA-st eraldunud rühmitus. Ähvardus meenutab 1980. aastatel läbi viidud kampaaniat, kus sihtmärgiks olid julgeolekujõududega koostööd tegevad ehitajad ja koristajad, kirjutab The Times.

Oht niinimetatud dissidentidest vabariiklaste poolt pole kunagi olnud suurem, nagu teatab sõltumatu organ, mis jälgib Briti ja Iiri valitsuste ülesandel relvarühmituste tegevust Põhja-Iirimaal.

Ähvardus puudutab sotsiaaltöökeskusi Põhja-Belfastis, kus CIRA püüab oma mõju suurendada. Peamiselt katoliiklastega asustatud piirkonnas on politseinikke üha rohkem aktsepteerima hakatud ja nad on keskusi oma töö raames külastanud. Mõlemas keskuses töötab üle saja inimese ning iga päev võtab keskuses pakutavatest tegevustest osa kümneid noori ja pensionäre.

Kolmapäeval võeti kasutusele lisajulgeolekumeetmed laste kaitseks, kes käivad Ashtoni keskuse päevahoiurühmades. Samuti on kavas hakata kaitsma Wolfhilli keskuse ema-lapse rühmades käijaid.

CIRA väidab, et ähvardus esitati vastuseks vabariiklastevastasele politseivägivallale ning sellest loobutakse alles siis, kui süütute tsiviilisikute tagakiusamine lõpeb.