Catalano teatas oma blogis, et kuus erariides meest külastasid tema kodu ja viisid läbi pealiskaudse läbiotsimise. Küsitleti Catalano meest, uuriti tema perekondlikku tausta ning küsiti, kas tema perekonnal on kiirkeetjaid ja kas ta oskab neist pommi valmistada ning kas ta on otsinud internetist selle kohta juhiseid, vahendab NDTV.

Catalano arvas, et koduvisiit oli kuidagi seotud otsinguajalooga Google'is. Ta mäletab, et on kunagi otsinud kiirkeetjaid ning samal ajal kavatses mees osta seljakotti ja poeg võis võibolla pääseda ligi pommivalmistamise instruktsioonidele, mille juurde viis link ühes uudisteportaalis. Internetifirma võis pärast Bostoni maratoni pommirünnakut, milles kasutati kiirkeetjaid, sellest ärevusse sattuda ja teatada neist võimudele.

Uurijad ei tahtnud siiski näha arvuteid, millesse otsingusõnad sisestati, ning kui nad avastasid, et perekond ei sobi otsitava profiiliga kokku, nad lahkusid. Catalano mehele öeldi, et selliseid uurimisi viiakse läbi umbes sada korda nädalas ja 99 neist osutuvad valehäireteks.

Siiski selgus, et kogu lool pole mingit pistmist inimeste internetikasutamise jälgimisega USA rahvusliku julgeoleku agentuuri NSA poolt ega kahtlastest otsingutest võimudele teatamisega Google'i poolt. Hoopis firma, kus Catalano mees töötas, andis vihje Suffolki maakonna politseile, sest ta oli sisestanud oma arvutisse otsingusõnad „kiirkeetjapommid“ ja „seljakotid“.