Interfaxi andmetel võib Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliidu logistikaoperaator oma käsutusse saada Latvijas Dzelzceļši terminalid ja konteinerite ladustusalad Riia sadamas. Töögrupis leitakse, et ühinemine ühisettevõtteks võimaldaks luua transpordikoridori Euroopa ja Aasia vahel, vahendab Lenta.ru.

See, et Venemaa, Valgevene ja Kasahstan võivad luua ühise logistikaoperaatori, sai teatavaks juba selle aasta alguses. Venemaa raudteefirma RŽD hinnangul võimaldab ühisettevõte hõivata umbes kaks protsenti Euroopa ja Aasia vahelistest konteinervedude voogudest. Arvatakse, et ühise raudteeoperaatori maksumus ületab kaks miljardit dollarit.

Venemaa kavatseb uude ühisettevõttesse panustada riikliku konteinervedude operaatori Transkonteineri 50 protsendi pluss ühe aktsiaga. Ajaleht Vedomosti kirjutas reedel, et Valgevene võib panustada riikliku operaatorfirma Belintertrans ja Bresti terminali aktsiatega ning Kasahstan operaatorite Kaztransservis ja Kedentransservis väärtpaberitega. Ühisettevõtte aktsiad jagatakse osanikriikide vahel nii, et kõik saavad 33,3 protsenti.