Amnesty Internationali avaldatud raportis uuriti droonirünnakuid Pakistani Põhja-Waziristani piirkonnas, kus domineerib Pakistani Taliban, vahendab Fox News.

Ekslikes droonirünnakutes tapetute hulgas on Amnesty väitel 68-aastane vanaema Mamana Bibi, kes sai 2012. aasta oktoobris pihta, kui koristas juurvilju. Rünnakus said haavata ka tema viis lapselast.

Teine raportis esile toodud juhtum leidis aset 2012. aasta juulis, kui kahes rünnakus hukkus 18 tsiviilisikut, sealhulgas inimesed, kes püüdsid päästa esimeses rünnakus haavata saanuid.

Uuriva ajakirjanduse büroo andmetel on USA alates 2004. aastast Pakistanis korraldanud 376 droonirünnakut, milles on hukkunud 2525-3613 inimest.

Teine, Human Rights Watchi avaldatud raport väidab, et USA on korraldanud Jeemenis kuus tunnistamata droonirünnakut, milles hukkus kokku 82 inimest, sealhulgas 57 tsiviilisikut. Eriti viidatakse rünnakule, mis toimus 2012. aasta septembris, millega tapeti 12 inimest, teiste hulgas kolm naist ja rase naine, sõidukis, kus arvati olevat Araabia poolsaare Al-Qaidaga seotud hõimujuht.

Rünnak rikkus raporti järgi sõjaseadusi, mis keelavad rünnakud, milles ei tehta vahet tsiviilisikute ja võitlejate vahel.