26-aastane endine mereväelane Jon Blunk oli koos naissõbra Jansen Youngiga eelmisel reedel uut Batmani filmi vaatamas, kui James Holmes äkki kinno tungis ja huupi tulistama kukkus, vahendab Iltalehti.

„Jon mõistis, mis toimub ja tiris mu põrandale peitu. Ta ütles mulle, et me peame madalal püsima,“ rääkis Jansen.

Naise sõnul lükkas Jon teda sügavamale toolide alla peitu. Kui tulistamine lõpuks lõppes, roomas Jansen toolide alt välja ja märkas, et Jon lamab liikumatult maas.

„Alles siis sain aru, et ta on surnud, kui ta ei reageerinud, kuigi püüdsin teda raputada ja lahkuma sundida,“ ütles Jansen.

Samal ajal oli kino teises otsas Matt McQuinn koos oma tüdruksõbra Samantha Yowleriga.

Matt ja Samantha vend tirisid tüdruku maha ja seadsid end kaitseks tema ette. Matt hukkus saades Samanthat kaitstes kolm kuulihaava. Samatha sai tabamuse jalga, kuid jäi ellu. Samantha vend pihta ei saanud.

Kolmas kangelaslugu on sarnane eelmisega. Alex Teves oli kinos koos tüdruksõbra Amanda Lindgreniga, kui kuulid lendama hakkasid.

„Alex lükkas Amanda põrandale pikali, kui tulistamine algas. Ise ei jõudnud ta varjuda, enne kui kuulirahes suri,“ rääkis Alexi tädi.

Teves oli juunis lõpetanud Denveri ülikooli. Sealse töötaja sõnul olid Alexi jaoks tähtsaimad inimsuhted. Tema ustavust imetleti ja ta seadis oma sõbrad alati esikohale.

Colorado osariigi kuberner John Hickenlooper kuulutas, et tulistamine tõstis esile lugematu arvu kangelasi ja kangelastegusid. Batmani filmi esilinastusel toimunud tulistamises sai surma 12 inimest.