Pealtnägijate sõnul sisenesid mehed Inguššiasse Tšetšeeniast neljapäeva õhtul ja esinesid miilitsatöötajatena. Tšetšeenia võimud teatasid, et neil pole meestega mingit seost, vahendab Reuters.

Üks Inguššia militsionäär ütles, et ründajad sõitsid kontrollpunkti Tšetšeenia-Inguššia piiril neljapäeva õhtul kell 23 kohaliku aja järgi.

Nad võtsid militsionääridelt ära relvad ning üks militsionäär võeti pantvangi. Mehed väitsid end olevat Tšetšeenia miilitsast, kuid selle tõendamiseks polnud neil esitada ühtki dokumenti.

Seejärel suundusid mehed umbes 1,5 kilomeetri kaugusele Ordžonikidzeskaja külla, kus sisenesid mänguautomaatide saali ja võtsid veel pantvange.

Miilitsa teatel ei osata veel kindlalt öelda pantvangide täpset arvu. Neid usutakse olevat 10-15.

Mõnede pealtnägijate sõnul põgenesid mehed koos pantvangidega mitmes autos Tšetšeenia suunas, kuid teistel andmetel sõitsid nad sügavamale Inguššiasse.

Kohalike elanike sõnul on islamistlikud võitlejad mänguautomaatide saali Ordžonikidzeskajas ka varem rünnanud, püüdes seda süüdata ja tulistades selle pihta.

29-aastase militsionääri Muradi sõnul keelab islam hasartmängud. Murad ei toeta küll islamivõitlejaid, kuid on ka vastu sellele, et noored mehed raiskavad oma aega Allahi poolt neetud kohas. See on Muradi sõnul alati räpane, suitsune ja haiseb alkoholi järele.