Muusikas ja kunstiõpetuses hakatakse inglaste loomingu kõrval õpetama India ja Hiina laule ning pille, lisaks Aafrika trumme, teatab Briti leht Daily Mail.

Matemaatikas ja teistes reaalainetes hakatakse aga eriliselt rõhutama seda, et number null on moslemite leiutatud. Taoline rõhutamine peaks aitama vähendada islamofoobiat.

Emakeele ehk inglise keele tunnis peavad õpilased läbi võtma lisaks klassikutele migrantide poolt loodud kirjandust, milles kirjeldatakse sisserännanu rasket elu.

Opositsioonilise konservatiivse partei parlamendiliikme Douglas Carswelli sõnul tegeleb tööpartei haridusminister Alan Johnson koolihariduse politiseerimisega. Tema sõnul muutuvad koolid tööpartei juhtimisel multikulturalismi propagandamasinateks ning klassiruumid “poliitkorrektse mõtte laboratooriumeiks.”

Endise õppealajuhataja poolt valmistatud kooliprogrammi kohaselt on õpetajatel edaspidi kohustuslik teha “selgeid viiteid kultuurilisele mitmekesisusele” kõigis ainetes niipalju, kui võimalik. Kogu õppeprogrammi keskne teema hakkab olema “identiteet ja mitmekesisus”. Õpilasi tuleb ärgitada arutama sellistel teemadel nagu immigratsioon, Briti impeeriumi pärand ja Euroopa Liit.

Immigratsioonist rääkides tuleb kindlasti rõhutada selle kasulikke aspekte majanduses ja ühiskonnas, samas on lubatud ka “poliitiline rahulolematus ja kriitika.”

“See ettepanek on täpselt vale rohi neile haavadele ühiskonnas, mida multikulturalism on lõhestanud. Tegu on ereda näitega sellest, kuidas poliitkorrektsuse lobitöö kaaperdab kodanikelt sõnaõiguse,” ütles Carswell. “Hiljutistele saabujatele on üha rohkem põhjust anda tunnetus sellest, mida me endast kujutame, et nad saaks muutuda osaks sellest ja jagada seda. Hoopis aga antakse roheline tuli igale poliitkorrektsele vasakpoolsele haridustegelasele, et ühiskonda veelgi õõnestada.”

Kriitikud süüdistavad valitsust katses uue programmiga juhtida tähelepanu kõrvale tõsiasjalt, et Briti laste haridustase on viimastel aastatel kiiresti halvenenud ning nende lõpuhinded kukuvad pidevalt.