Firmale Alliance Airlines kuulunud kahekümneaastase lennuki üks mootor põles, kui lennuk kukkus Patna linna elamurajooni pealinnast New Delhist umbes tuhat kilomeetrit kagu pool. Õnnetus juhtus kell pool kaheksa hommikul (Eesti aja järgi kell neli öösel).

Lennuki rusudest tõusis suitsu, kui päästetöötajad üritasid ellujäänuid ja hukkunute surnukehi leida. Neli seni leitud pääsenut on kriitilises seisundis, ütles lennujaama esindaja. New Delhi ametiisikute andmeil hukkusid aga kõik 52 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

Tervishoiu- ja pereminister C.P. Thakur ütles Reutersile, et talle lähetatud teate kohaselt hukkus vähemalt sada inimest.

Tsiviillennunduse minister Sharad Yadav seevastu väitis enne Patnasse sõitmist, et kümme inimest võis lennukis ellu jääda.

"Mulle saadetud viimaste uudiste järgi toodi kümme inimest rusudest välja ja viidi haiglasse," ütles ta Reutersile, lisades, et asjas algatatakse uurimine.

Lennuk oli teel Calcuttast New Delhisse vahemaandumistega Patnas ja Lucknowis, kuid kukkus riiklikku elamurajooni umbes kahe kilomeetri kaugusel Patna lennuväljast.

Alliance Airlines on riikliku Indian Airlines'i tütarfirma.

India viimane suurem lennuõnnetus toimus novembris 1996, mil New Delhi lähedal põrkasid kokku Saudi Araabia reisilennuk Boeing 747 ja Kasahstani transpordilennuk Il. Tookord hukkus 351 inimest.