Tegemist on esimese korraga pärast 2008. aasta Mumbai terroriakte, kui India ja Pakistani kriketimeeskonnad ühe osapoole koduväljakul kohtuvad, teatab BBC News.

Enne mängu surusid mõlemad peaministrid mängijatel kätt. Pärast ühist mängu vaatamist naasevad nad kohe vastavalt Delhisse ja Islamabadi. Pole teada, kas mänguga seoses ka mingeid läbirääkimisi peeti.

Mäng toimub päev pärast seda, kui India ja Pakistan leppisid kokku vastastikustes ametnike tasemel visiitides Mumbai terrorirünnaku uurimiseks.

BBC korrespondent Sanjoy Majumder Mohalis teatas, et vaid pool kohaliku staadioni 28 000 kohast oli vabamüügis, kuid saada õnnestus pileteid vaid mustalt turult, kus nende hind oli vähemalt 10 korda algsest kõrgem.

Pakistanis kuulutati välja pooleldi vaba päev, et fännid võiksid rahus mängu vaadata. Paljud kontorid mõlemas riigis olid täielikult suletud.

„See on Pakistanis tähtsam sündmus kui ükski teine sel aastal,” ütles Karachist pärit fondihaldur Omar Ehtisham Anwar Reutersile. „Ma ei suudaks mingil juhul ilma jääda sekundistki sellest matšist – ma püüan mängu ajal isegi mitte silmi pilgutada.”

Ka Indias mindi töölt varem koju. Väljakutele ja restoranidesse on üles pandud suured ekraanid.

Turvameetmed on mängu ajal karmid ning India võimud on kehtestanud staadioni kohal lennukeelutsooni. Staadioni ümbruses peab korda üle 2000 politseiniku ja julgeolekujõudude sõduri.

„Me ei jäta midagi juhuse hooleks. Julgeolekumeetmed on mitmekihilised,” ütles kohalik politseiülem GPS Bhullar ajakirjanikele.