Varthaman jälitas Pakistani hävitajat F-16, mille pihta ta lasi välja õhk-õhk raketi R-73. NDTV teatel sai arvatavasti kaheistmeline Pakistani hävitaja pihta ja kukkus alla. Mõlemaid piloote nähti kontrolljoone Pakistani poolel langevarjudega maandumas.

NDTV andmetel osales Pakistani õhujõudude poolel kaheksa F-16, neli Mirage-3 ja neli Hiinas toodetud JF-17.

Veel olid NDTV teatel Pakistani poolel formatsioonis eskorthävitajad, et kaitsta teisi lennukeid India õhujõudude vasturünnaku eest. Pakistani suur ründeformatsioon avastati kohaliku aja järgi kell 9.45, kui see jõudis kümne kilomeetri kaugusele kontrolljoonest.

Osa Pakistani lennukitest jõudis NDTV teatel üle kontrolljoone, kus need lõikasid vahelt kaheksa India õhujõudude lennukit, mille hulgas olid Su-30-d, kaks moderniseeritud Mirage 2000-t ja kaks MiG-21.

India lennukid jälitasid Pakistani omi NDTV teatel tagasiteel, kui nad olid alla heitnud laseriga juhitavad pommid, mis läksid napilt mööda sõjalistest sihtmärkidest kontrolljoonel.

Tiivaülem Varthaman jälitas Pakistani F-16 ning vaatamata hoiatustele teiste Pakistani hävitajate lähedal viibimise kohta viis ta rünnaku lõpule ja lasi jälitatava raketiga R-73 alla.

Pakistani F-16-d lasid seejärel välja raketid AMRAAM, millest üks tabas Varthamani lennukit, teine aga läks mööda tema paarimehe omast, teatab NDTV.

Varthaman oli sunnitud katapulteeruma ja ta maandus Pakistani poolel, kus ta kinni võeti. Pakistani peaminister Imran Khan ütles täna, et Varthaman vabastatakse rahužestina homme.