Varem teatasid võimud hukkunute arvuks 20, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Rünnak toimus hindude linnaosas. Pealtnägijate sõnul plahvatas esimene lõhkeseadeldis populaarse kino sissepääsust 15 meetri kaugusel, kui inimesed lõppenud seansilt väljusid. Mõne hetke pärast toimus lähedases bussipeatuses ka teine plahvatus.

Võimude sõnul olid lõhkeseadeldised paigaldatud jalgratastele.

Tegemist on India ohvriterohkeimate plahvatustega alates 2011. aastast, kui pealinnas New Delhis hukkus kohtumaja juures korraldatud rünnakus 13 inimest.

Hyderabadi politsei asejuhi Shiv Kumari sõnul pole terrorirünnakus kahtlust, ehkki keegi pole selle eest vastutust võtnud.

Kuigi hindud moodustavad Hyderabadis enamuse, on linnas ka suur moslemite kogukond. Ligi seitsme miljoni elanikuga Hyderabad on Andhra Pradeshi osariigi pealinn ja oluline IT-keskus.

India peaminister Manmohan Singh nimetas plahvatusi "argpükslikuks teoks" ning lubas süüdlasi karistada.

Siseminister Shinde sõnul on võimudele laekunud viimastel päevadel "luureandmeid võimalike rünnakute kohta ja seda informatsiooni jagati ka teiste osariikidega".

Hyderabad oli 2007. aastal tunnistajaks mitmele seni lahendamata pommirünnakule. Toona mais sai mošee juures toimunud plahvatuses surma 11 inimest ja selle järgnenud rahutustes suri politsei kuulide läbi veel viis moslemit. Sama aasta augustis hukkus pommirünnakutes auditooriumile ja välirestoranile kokku vähemalt 40 inimest.