Kuigi Indias tekitab endiselt suurt pahameeletormi kahe teismelise tüdruku vägistamine, tapmine ja ülespoomine, siis esines hiljuti India peaministri parteikaaslane Babulal Gaur paljude jaoks solvava avaldusega. Nimelt ütles Gaur neljapäeval, et vägistamine leiab kuriteona aset vaid siis, kui sellest on teatatud politseile, vahendab The Independent.

"See on sotsiaalne kuritegu, mis sõltub meestest ja naistest. Vahel on see õige, vahel vale," ütles Gaur, kes on Madhya Pradesh`i osariigis korra ja seaduste eest vastutav minister. "Kuni pole kaebust, ei saa ka midagi juhtuda," lisas Gaur.

Peaministri partei teatas peale poliitiku väljaütlemisi, et Gaur väljendas oma isiklikke seisukohti, mitte aga erakonna omi.

Lisaks Gaur`ile on meedia mõistnud teravalt hukka ka Uttar Pradesh`i osariigi, kus hiljuti vägistati, tapeti ja poodi 12-ja 14-aastased tüdrukud, kohalikud poliitikud, kes ei käinud peale koletut veretööd sündmuskohal ja süüdistasid omakorda meediat olematu teema ülespuhumises.

Hiljuti kritiseeris ka sama regiooni teise partei üks juhte surmanuhtluse kehtestamist grupivägistajatele. "Poisid teevad vigu: kas neid tuleks vägistamise eest siis üles puua?".

Indias Uttar Pradeshis Katras leiti eelmisel nädalal kaks teismelist tüdrukut puu otsa pooduna. Politsei sõnul oli 12-ja 14-aastast tüdrukut enne tapmist grupivägistatud.

Elanikud leidsid tüdrukud puul rippumas mitmeid tunde pärast seda, kui nad kodu lähedaselt põllult kadunuks jäid. Tüdrukud läksid põllule, kuna nende kodus ei olnud WCd.

Lahkamisel selgus, et tüdrukud vägistati ja kägistati enne puu otsa riputamist.

Teo eest vahistati viis inimest, kellest kolm olid vennad ja kaks kohalikud politseinikud. Kolm venda tunnistasid paar päeva pärast kinnipidamist üles neidude vägistamise, kuid eitasid nende tapmist.

Indias on viimasel ajal aset leidnud üsna palju vägistamisi ning selle tõttu karmistati selles riigis vägistamiskaristusi.

Statistika kohaselt leiab Indias igal 22. minutil vägistamine aset.