India valitsusjuht teatas, et rünnak oli hoolikalt planeeritud ning selle eesmärgiks oli paanikat külvata. Selleks valisid terroristid meelega oma sihtmärkideks noobleid hotelle ja välisturiste, vahendab infoagentuur France Presse.

Peaminister Singhi sõnul baseeruvad need rünnakud korraldanud terroristid välisriikides ning üritasid oma tegevusega halvata India äripealinna elutegevust.

Väljaanne Times of India kahtlustab terrorirünnakute korraldamises Pakistaniga seotud islamivõitlejaid ning väidab, et vähemalt kaks terroristi olid pakistanlased.

Peaminister hoiatas naaberriike, kes on pakkunud oma territooriumil ulualust rünnaku taga olnud terroristidele ning lisas, et India ei kavatse sellega leppida ja lubas vastumeetmeid.

CNN teatab, et India võimud on Mumbai sulgenud ja palunud elanikel jääda paigale ning säilitada rahu. Võimud on sulgenud börsi, koolid ja kõrgkoolid.

Mumbais 26. ja 27. novembril toimunud terrorirünnakutes hukkus Maharashtra osariigi siseministeeriumi andmetel 101 ja vigastada sai 287 inimest. Vastutuse on endale võtnud varem tundmatu rühmitus Deccan Mujahideen.

Taj Mahali ja Oberoi hotellides pantvangis olevate inimeste vabastamise operatsioon jätkub.