Tulekahju tõttu generaatoriruumis kadus kogu laeval elekter. Laev kuulub samale ettevõttele kui jaanuaris Itaalia rannikul karile sõitnud Costa Concordia, kus hukkus 32 inimest, teatab BBC News.

Costa Allegral ei tööta õhukonditsioneerid ega ole võimalik süüa valmistada. Varugeneraator, mis annab voolu raadiole, võib iga hetk töötamast lakata, teatas Itaalia merepiirivalve.

Itaalia võimud saatsid merehädalistele appi kolm kaubalaeva ja veel ühe kalalaeva. Seišellide võimud teatasid varem, et laevast lendas üle lennuk, mis tegi kindlaks, et laev otseselt ohus ei ole.

Omanikfirma Costa Crociere teatas, et laev saatis välja hädakutsungi, kui puhkes tulekahju ning kõik reisijad ja meeskonnaliikmed, kes ei olnud ametis tule kustutamisega valmistusid laevalt lahkuma.

Enamik elektrivalgustusest laeval ei tööta, sest hädaolukorraks mõeldud akusid säästetakse elutähtsate seadmete käigus hoidmiseks.

Laupäeval Madagaskarilt lahkunud laeva pardal on 636 reisijat 413 meeskonnaliiget. Laev pidi teisipäeval Seišellidele jõudma.

On teada, et piirkonnas, kus laev triivima jäi, tegutsevad Somaalia piraadid. Ettevaatusabinõuna on laeva pardal Itaalia mereväe piraatidevastase üksuse üheksa liiget.

Omanikfirma teatel läbis Costa Allegra plaanipärase hoolduse kuivdokis 2011. aasta oktoobris.