Prahlad Janit hoitakse isolatsioonis Gujarati osariigis Ahmedabadi haiglas, kus teda hoolikalt jälgivad India armee teadlased, kes usuvad, et mehel võivad olla sellised omadused, mis aitavad päästa elusid, vahendab Daily Telegraph.

Jani on elanud kuus päeva ilma toidu ja veeta arstide hoolika järelvalve all ning arstide väitel ei ole tema keha veel näidanud mingeid alatoitluse või dehüdratsiooni tundemärke.

Jani ise väidab, et lahkus kodust seitsmeaastaselt ja on elanud Rajasthani osariigis ringirändava pühamehe ehk sadhuna. Väidetavalt suudab ta elada vaid vaimujõust. Jani usub, et teda hoiab elus jumalanna, kes valab temasse eliksiiri.

India kaitseuuringute ja arengu organisatsioon, mille teadlased on välja töötanud mehitamata lennukeid, mandritevahelisi ballistilisi rakette ja uut tüüpi pomme, usub, et Jani võib neile õpetada, kuidas sõdurid võiksid kauem ilma söömata vastu pidada või kuidas katastroofiohvrid abi tulekuni ellu võiksid jääda.

Jani ei ole söönud ega joonud mingit vedelikku kuus päeva ning samuti pole ta ka kehast jääkaineid väljutanud. Ta on heas vormis ja terve ning tema juures pole märgata mingeid letargia märke. Arstid jälgivad teda veel 15 päeva, mille jooksul peaks ilmnema lihaste kärbumine, tõsine vedelikukaotus, kehakaalu kaotus ja väsimus, misjärel peaksid hakkama siseelundid üles ütlema.

Indias on kuni kaheksapäevased paastumised ilma eriliste tagajärgedeta tavalised. Enamik inimesi ei suuda ilma toiduta elada üle 50 päeva. Pikim näljastreik on seni olnud 74 päeva pikkune.