Shahzadi sõnul tegutses ta ilma vandeseltslasteta ja valmistas põrgumasina iseseisvalt. Lisaks rääkis mees, et ei oma Pakistani radikaalsete terrorirühmitustega sidemeid, vahendab Reuters.

Kahtlusalune tabati 3. mai õhtul New Yorgi suurimas John Kennedy-nimelises rahvusvahelises lennujaamas, kust ta kavatses AÜEsse Dubaisse lennata.

Tabamisele aitas kaasa sõiduauto Nissan Pathfinderi omanike kontrollimine. Times Square'ile mahajäetud autost leiti 1. mai õhtul kemikaalidest, bensiinikanistrist, propaaniballoonidest omavalmistatud ja tulevärgist kellamehhanismiga varustatud lõhkekeha.

Shahzad sai USA kodakondsuse 2009. aastal ja külastas hiljuti Pakistani, kus ta veetis ligi viis kuud. Paraku ameeriklaste korrakaitseorganid kahtlevad pakistanlase sõnades üksi tegutsemise kohta. Väidetavalt on mehel sidemed Talibaniga.

Kahtlase auto avastas üks tänavakaubitsejatest, kes märkas masinast tulevat suitsu. Pomme ei plahvatanud, platsi piirasid sisse politseinikud ning sapöörid tegid selle kahjutuks.