Strauss-Kahni valvab 21-korruselises Empire Buildingus vähemalt üks relvastatud valvur ning ta peab kandma jalavõru. Tema korter on videovalve ja signalisatsiooni all, nagu otsustasid ta 1 miljoni dollari suuruse kautsjoni eest vabadusse lasknud kohtunikud, vahendas BNS.

62-aastane Strauss-Kahn oli vangis alates eelmisest laupäevast, kui ta vahistati seoses süüdistustega, et ta üritas vägistada ühte hotelliteenijat.

Algselt sooviti ta viia luksushotelli Manhattani jõukas Upper East Side'i linnajaos. Kuigi aadressi ametlikult ei avaldatud, kogunes hoone juurde politsei ja meedia ning seetõttu ei olnud ülejäänud elanikud nõus Strauss-Kahni sinnajäämisega.

Ülemkohtu kohtuniku Michael Obuse sõnul on Strauss-Kahn praeguses elukohas vaid mõned päevad ning talle otsitakse uut sobivat elukohta.

Prokurörid olid vastu tema vabastamisele, sest kartsid, et ta võib riigist põgeneda nagu režissöör Roman Polanski, kes 1977. aastal kautsjoni vastu vabastatuna USA-st põgenes.

Strauss-Kahnil ei ole hetkel lubatud üldse väljas käia, uuest elukohast tohiks ta lahkuda vaid selleks, et kohtusse ilmuda, oma advokaatidega kohtuda, arsti juures ja iganädalastel jumalateenistusel käia ning ta peab sellest prokuröridele vähemalt kuus tundi ette teatama.

Kohtuprotsessi kuupäeva ei ole veel määratud.