„Kerge välgatus tagantjärele tarkust, mis tuleb 35 aastast välispoliitika tegemisest, on reegel: iga lääne välisminister, kellel puudub asjakohane kogemus, astub ametisse uskudes, et kõik varasemad ametisolijad olid idioodid. Aga tema on see, kes suhted Venemaaga korda teeb,” kirjutas Ilves.

Üks kommentaator avaldab arvamust, et kõik soomlased on selgrootud limukad, aga vähemalt eestlastel on „mune”.

„Ei, see pole üldsegi tõsi. Üks vapramaid rahvaid üldse. Aga mõned usuvad jätkuvalt, et vältides iseenesest mõistetavat, kaob see kuidagi ära, muutub või lakkab olemast. See on maagiline mõtlemine. Ja kui te ei usu maagilisse mõtlemisse, ei saa te lihtsalt aru,” vastas Ilves.

Varem oli Ilves esinenud Twitteris vastulausega Soome välisministri Haavisto avaldusele Briti ajalehes Financial Times, mille järgi peaks Euroopa Liit intensiivistama jõupingutusi suhete parandamiseks Venemaaga, kui tahab tugevdada Euroopa julgeolekut, olles silmitsi rahvusvaheliste konfliktide, transatlantiliste pingete ja Brexitiga.

„On väga keeruline ette kujutada lahendust [ülemaailmsetele kriisidele] ilma Venemaata või lahendust, milles Venemaa ei ole kuidagi aktiivne partner,” ütles Haavisto.

Ilves küsis, miks peaks Venemaad pidama selliseks partneriks.

„Miks? Partner? 1. Venemaa ise on mitmete rahvusvahelise konfliktijuhtumite põhjus või osapool. 2. Transatlantilised pinged nõuavad vaevalt Venemaa abi, tegelikult on need osaliselt Venemaa põhjustatud. 3. Nagu ka Brexit. Seega miks peab EL„intensiivistama jõupingutusi”?”