Soome politsei sai selle aasta septembrikuu viimasel päeval „paanilise telefonikõne“ inglise keelt kõnelevalt naiselt, kes oli äsja põgenenud ühe Aasia riigi suursaadiku kodust, kus teda tema sõnul orjana peeti, ja palus abi.

Iltalehti andmetel oli tegemist Filipiinidelt pärit naisterahvaga.

Ametivõimud reageerisid kiiresti ja viisid naise kõigepealt Espoo politsei imigratsiooniosakonda, kus ta rääkis suursaadiku juures läbi elatust.

Väidetavalt sundis ühest Aasia riigist pärit suursaadik teda enda juures kella seitsmest hommikul kuni kella kümneni õhtul seitse päeva nädalas töötama. Naine pidi tegema kõike: koristama, pesema riideid, pesema nõusid, tegema süüa ning hoolitsema laste eest, kes teda suursaadiku loal ka peksta võisid.

Kohalik politsei võttis juhtumit väga tõsiselt ja alustas uurimist, aga kuna suursaadikul on riigis diplomaatiline puutumatus, ei olnud teda võimalik ilma ministeeriumi loata üle kuulata. Kuna diplomaatilist puutumatust võetakse suursaadikutelt ära ainult väga erakorralistel juhtumil, pidi politsei juhtumi mõne aja möödudes sulgema.