Suurem osa Tööpartei ministritest teatas pühapäeval, et valitsusest lahkumine on kindel otsus. Nad märkisid samas, et ametliku otsuse valitsusest lahkuda peab tegema partei juhtkond, vahendab EPL Online.

Kolme päeva eest valiti Tööpartei liidriks ametiühingujuht Amir Peretz, kes tegi otsuse valitsusest lahkuda. Tema parteikaaslased on seda pidanud liiga impulsiivseks otsuseks. Nende meelest saaks valitsusest lahkuda ka teise valitsuspartei, parempoolse Likudiga, häid suhteid säilitades.

Ajalehe Jerusalem Post kohaselt tugevnesid Peretzi ning peaminister Ariel Sharoni (Likud) vahelised pinged pühapäeva hommikul veelgi, kui Likudi liikmed kritiseerisid uut Tööpartei liidrit. Peretz lubas seepeale hakata erakorralisi valimisi varem nõudma. Varem pakkus Peretz Sharonile välja, et valimised võiksid toimuda märtsis.

Viimane Likudi ja Tööpartei ühine valitsus lagunes 2002. aasta novembris tänu erimeelsustele eelarve osas. Alates 1980ndatest pole ükski Iisraeli valitsus olnud ametis tervet ametiaega, viimase seitsme aasta jooksul on riigil olnud viis erinevat peaministrit.