"Raketid plahvatasid Sderoti ja Netivoti linnade lähedal, kuid ei tekitanud mingit kahju," kinnitas politsei pressiesindaja Micky Rosenfeld, vahendab BNS.

Gaza sektoris võimul oleva Hamasi ja Islamidžihaadi relvastatud tiivad teatasid esmaspäeval raketirünnakust Iisraelile vastuseks juudiriigi pühapäevasele õhulöögile. Tegemist oli esimese korraga pärast juunikuu vägivallapuhangut, kui Hamas võttis rakettide tulistamise omaks.

Iisraeli politsei esindaja Luba Samri sõnul tabas Iisrael esmaspäeva hommikul üle 20 raketi. Politsei teatel tabas 19 raketti Ofakimi piirkonda ja kolm Kerem Shalomi piirkonda, keegi siiski viga ei saanud.

Hamas vallutas Gaza 2007. aastal pärast veriseid lahinguid lääne toetusega mõõduka erakonnaga Fatah. Sestsaadik on palestiinlased jagunenud Hamasi valitsetud Gaza sektori ja Jordani jõe läänekaldal asuva Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi valitsuse vahel. USA, Euroopa Liit ja Iisrael peavad Hamasi terroriorganisatsiooniks, sest see on korraldanud tsiviilelanikele suitsiidirünnakuid ja tapnud sadu inimesi.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch teatas möödunud nädalal, et Hamasi väed panevad Gaza sektoris toime inimõigusrikkumisi, mille hulgas on kinnipeetute piinamine ja peksmine, vahistamiskäsuta arreteerimine, ebaõiglased kohtuprotsessid ja võltshukkamised. Rühmitus avaldas 43-leheküljelise raporti, milles kutsuti islamiliikumist Hamas oma mitmesuguseid julgeolekujõude reformima.