Vangla asub salajases sõjaväebaasis, mis arvatakse paiknevat Iisraeli keskosas. Kinnipidamiskoht on nii salajane, et sellele viidatakse kui rajatisele number 1391.

Iisraeli ametnikud on keeldunud juhtunut kommenteerimast, kuid dokumentides, mis riik ühe varasema petitsiooni peale kohtule saatis, öeldakse, et vangla on juba kinni pandud.

Viimati kohtule nõude saatnud Üksikisiku Kaitsekeskuse sõnul ei ole tal võimalik vangla sulgemisele kuidagi kinnitust saada.

Organisatsioon, mis aitab kinnipeetavate sugulastel vangide asupaika üles leida, väidab, et rajatis 1391 vangidel ei ole praktiliselt võimalust teiste inimestega suhelda.

“Kui nad ülekuulajalt küsivad, kus nad on, vastatakse neile näiteks, et sa oled kuu peal või kosmoselaevas,” rääkis rühmituse direktor Dalia Kerstein.

Ta lisas, et rajatis 1391 on ainus Iisraeli vangla, kuhu ei pääse isegi Punane Rist.

Rajatis 1391 olemasolu sai ilmsiks möödunud aastal, kui Kersteini organisatsioon sai sugulastelt palve leida üles Iisraeli armee haarangu käigus kinni võetud palestiinlased. Selgus, et mitmeid neist hoiti just selles salavanglas.