Kui häältelugemine jätkub on tööparteil 13 kohta ning Avigdor Liebermani paremäärmuslikul Yisrael Beitenul 15 kohta, vahendab ajaleht Haaretz.

Valimiste võitja pole siiski teada, sest Livni võib proovida moodustada koalitsiooni koos karmi liini pooldavate parteidega. Äärmusrahvuslane Lieberman, kes ehitas oma kampaania Iisraeli araablastelt kodakondsuse äravõtmisele, sest viimased on ebalojaalsed, võib üksi otsustada, kellest saab riigi uus peaminister, sõltuvalt sellest, kellega ta liitub, vahendab Associated Press.

Lieberman teatas pärast valimisjaoskondade sulgemist, et on rääkinud nii Livni kui Netanyahuga ja öelnud neile, et teda on võimalik meelitada mõlema koalitsiooni, kuid lisas, et soovib rahvuslikku parempoolset valitsust.

Kes iganes lõpuks võidab, võtab poliitiline kemplemine ilmselt aega nädalaid ja koos sellega selgub ka Lähis-Ida rahuprotsessi saatus.

Kui võidab Livni, kes pooldab Palestiina riigi loomist, hakataks edendama USA president Barack Obama eesmärki Iisraeli-Palestiina rahulepingu sõlmimiseks.

Valitsus, mida juhib Netanyahu, kes on palestiinlastele järeleandmiste tegemise vastu, võib viia riigi vastasseisuni USA-ga. Netanyahu lubaks Läänekalda uusasundusi laiendada ja kaaluks sõjategevust Iraani vastu.

Isegi kui Livni saaks üle suurtest takistustest asuks teise naisena pärast Golda Meiri Iisraeli peaministriks, takistaksid teda palestiinlastega maadevahetuse läbiviimisel ja rahulepingu sõlmimisel kindlasti parempoolsed koalitsioonipartnerid.

Lähipäevadel annab president Shimon Peres ühele parteiliidrile ülesande moodustada valitsus. Peresi sümpaatia on Kadima poolel, kuid kui parlamendienamus toetab Netanyahut, tuleb Peresil valida Likud.