Kui loetud oli 99,7 protsenti häältest, oli Kadima valimiskomisjoni andmetel võitnud 28 kohta 120-liikmelises parlamendis Knessetis. See on oluliselt vähem kui ennustatud 40 kohta ning Kadimal seisavad nüüd ees rasked koalitsiooniläbirääkimised, teatab Fox News.

Teiseks edukam partei oli vasakpoolne Tööpartei, kes sai 20 parlamendikohta. Endine võimupartei Likud, mis oli enne novembrikuist lõhenemist ja Kadima lahkulöömist suurim partei Knessetis, sai kõigest 11 kohta. Samas said paljud väiksemad parempoolsed, rahvuslikud või usuparteid hääli juurde.

Valimisaktiivsus oli riigi ajaloo madalaim, kõigest 63,2 protsenti ning paljud valijad hülgasid suuremad parteid, et anda oma hääl mõnele väiksemale erakonnale.

Olmert võib nüüd üritada moodustada koalitsiooni Tööparteiga ja võtta liitu ka nelja kohta omava vasakpoolse ning patsifistlikku joont pooldava pisipartei Meretzi.

Mitmed väiksemad ja radikaalsemad parteid said üllatavalt hea tulemuse. Ultrausklik Shas partei sai 13 kohta, peamiselt endisest Nõukogude Liidust pärit valijate häältega sai 12 kohta rahvuslik Yisrael Beitenu partei. Äärmiselt usklikke juudiasunikke toetav Rahvuslik Religioosne partei sai 9 kohta, parempoolne peamiselt pensionäride häältele toetuv Gil partei sai 7 kohta, ultraortodoksne Toora Judaismi partei kuus kohta.

Olmert on lubanud, et toob vajadusel ühepoolselt Läänekaldalt välja enamiku sealseid juudiasunikke ning paneb sellega paika Iisraeli lõplikud piirid. Alles jäetakse asundusteblokid, kus juudid on juba praegu enamuses ning ühtlasi liidetakse kogu Jeruusalemm täielikult Iisraeliga.