Tegemist oli järjekorras juba kolmanda kaasusega, mille puhul politsei kutsub üles Netanyhaut korruptsioonikuritegudes süüdistama, andes valusa hoobi tema haprale koalitsioonivalitsusele, mis tõenäoliselt läheb tõenäoliselt õige pea lahku, tähendades erakorraliste valimiste väljakuulutamist, kirjutab ajaleht The New York Times.

69-aastast Netanyahut ei süüdistada rikastumises, vaid rikastamises, nimelt riigi suurima telekommunikatsiooni ettevõtte Bezeq rikastamises rahva arvelt ning enda ja oma perekonna hea nime säilitamise nimel.

Iisraeli politsei teatel „sekkus Netanyahu aastatel 2012 kuni 2017 ägedal moel ja pidevalt, vahepeal isegi iga päev“, Bezeqi omanduses oleva uudisteportaali Walla kajastusse, veendudes, et avaldatud saaks „lipistev“ pressimaterjal, aga „kaoks kriitiline sisu“.

Uurijate sõnul soovis Netanyahu ja tema meeskond otsustada, milliseid ajakirjanikke ja toimetajaid võib uudisteportaal palgata, mille eest peaminister, kes tüüris aastatel 2014 kuni 2017 ka kommunikatsiooniministeeriumi, premeeris Bezeqit tohutult tulusate kontsessioonidega, sh andis heakskiidu selle ühinemisele satelliittelekompaniiga „Yes“, hoolimata riigiametnike vastuseisust.

Juba kümnendat aastat ametis olev Netanyhau keeldus vigu tunnistamast, öeldes täna avalduses, et politsei soovitused ei tule talle üllatusena, ja väites, et isegi, kui talle esitatakse süüdistus ja asi jõuab kohtusse, ei leita midagi ebaseaduslikku.

Ta lisas, et politsei soovitusel ei ole mingit õiguslikku siduvust ja need on ka varem jäänud tähelepanuta.