Samuti tõi Netanyahu ÜRO peaassamblee kõnepulti koosoleku protokolli, kus natsid tegid otsuse juudiküsimuse lõpliku lahenduse kohta, vahendab Associated Press.

Netanyahu tõmbas paralleeli tänapäeva Iraani ja Teise maailmasõja eelse Hitleri Saksamaa vahele.

Iisraeli peaminister tõi kaasa talle eelmisel kuul Saksamaal üle antud originaalsed dokumendid ning mõistis vihaselt hukka Iraani presidendi Mahmud Ahmadinejadi kommentaarid holokausti kohta.

Hoides käes 1942. aastast pärit Wannsee konverentsi protokolli, milles on kirjas Euroopa juutide hävitamise otsus, küsis Netanyahu: „Kas see protokoll on vale?”

Seejärel lehvitas Netanyahu Auschwitz-Birkenau koonduslaagri jooniseid ja jätkas: „Need joonised on allkirjastatud Hitleri parema käe, Heinrich Himmleri enese poolt. Kas see on samuti vale?”

Edasi küsis Netanyahu Auschwitzis ellujäänute kohta, kelle kätel on endiselt natside tehtud tätoveeringud ning rääkis oma naise vanavanematest, naise isa kahest õest ja kolmest vennast ning kõigist tädidest onudest ja nende lastest, kes on kõik natside poolt mõrvatud. „Kas see on samuti vale?” küsis Netanyahu.

Nendelt, kes jäid kolmapäeval ÜRO peaassamblee istungitesaali, kui Ahmadinejad kõnet pidas, küsis Iisraeli peaminister: „Kas teil pole häbi? Kas teil pole sündsustunnet?”

Netanyahu sõnul on ÜRO kõige tähtsam ülesanne praegu takistada Iraani tuumarelvi oma käsutusse saamast.