Hävituslennukid ründasid sõidukeid, sest need vedasid Venemaal valmistatud keskmaarakettide SA-17 osi ja muud varustust, mida oleks võinud kasutada Iisraeli vastu, teatas teine allikas CNN-ile.

Liibanoni riiklik uudisteagentuur NNA lükkas aga teated ümber: „Meedias ringelnud uudis Iisraeli rünnaku kohta Liibanoni-Süüria piiril on puhas kuulujutt,“ teatas NNA.

Damaskus teatas, et rünnaku sihtmärk oli hoopis uurimisasutus Süüria pealinna lähedal.

„Iisraeli sõjalennukid tungisid täna koidu ajal meie õhuruumi ja pommitasid otseselt üht meie teaduslikku uurimiskeskust, mis vastutab vastupanu ja enesekaitse eest Jimraya ja Damaskuse ümbruse maapiirkondades,“ teatas Süüria armee riiklikus televisioonis. „Seda tehti pärast terroristlike rühmituste mitmeid ebaõnnestunud katseid mitme kuu jooksul siseneda ja hõivata eelpool nimetatud objekt.“

Iisraeli endine kõrge luureametnik ütles CNN-ile, et Hizbollah tahab tõenäoliselt saada oma käsutusse nii palju relvi kui suudab, juhuks kui Süüria president Bashar al-Assad on sunnitud põgenema. Kui Assad peaks lõpuks otsustama lahkuda, võib ta otsustada Hizbollahi edasise relvastamise kasuks, et selle võitlejad saaksid paremini Iisraeli vastu võidelda.

Süüria on viimastel aastatel varustanud Hizbollahit Scud-rakettidega, mis on võimelised kandma keemialõhkepäid. USA kõrge ametniku sõnul ei usu aga USA võimud, et rünnak oli seotud kasvava murega keemiarelvade pärast.

Iisraeli armee ja valitsusametnikud on keeldunud rünnakut kommenteerimast.