„Sõda võib alata täpse raketirünnakuga peastaabi hoone vastu Kiriya (kaitseministeeriumi kompleks) südames Tel Avivis,“ rääkis Gantz konverentsil, kus kõneldu avaldati kolmapäeval raadios, vahendab AFP.

„On võimalik, et toimub küberrünnak objekti vastu, mis rahuldab Iisraeli kodanike igapäevaseid vajadusi; et valgusfoorid lakkavad töötamast või et pankade töö halvatakse,“ lisas kindral.

Gantzi sõnul võib endast suurt ohtu kujutada Liibanoni šiiitide rühmitus Hizbollah.

„Nende rakettide täpsus suureneb dramaatiliselt ja kui Hizbollah valib ründamiseks täpselt kindlaks määratud sihtmärgi peaaegu ükskõik kus Iisraelis, võib ta suuta seda teha,“ ütles Gantz.

Gantz rääkis, et koos raketilöögiga sõjaväe peakorteri vastu võivad islamistlike võitlejate rünnaku alla sattuda ka patrullid Iisraeli okupeeritud Golani kõrgendikel.

„Staabiülemale öeldakse, et kolm sõjaväelast on röövitud, üks neist pataljoniülem,“ maalis kindral pilti kujuteldavast sõjast. „Vastutuse intsidendi eest võtab tõenäoliselt terroristlik organisatsioon, mis tegeleb kas ülemaailmse džihaadiga või mõni muu, mis pole otseselt kellegagi seotud. Golani kõrgendike pastoraalne maastik... võib äkilise pauguga muutuda verd, tuld ja suitsusambaid täis lahinguväljaks.“

Iisrael hõivas strateegilise tähtsusega Golani kõrgendikud Süürialt 1967. aasta kuuepäevase sõja käigus ning annekteeris need, mida rahvusvaheline kogukond ei tunnusta.

Gantz ütles, et kuigi tema esitatud stsenaariumid on kõik hüpoteetilised, on need kõik võimalikud.