Süüria teatas, et kaks tsiviilisikut hukkus ja Süüria õhutõrje lasi enamiku Iisraeli rakettidest Damaskuse kohal alla. Teistel andmetel oli hukkunute arv suurem, vahendab BBC News.

Kohalike teadete järgi oli Süüria pealinnas kuulda tugevaid plahvatusi. Fotodel sotsiaalmeedias oli näha mitmeid tulekahjusid.

Iisraeli sõjavägi teatas eile hommikul, et lõikas vahelt neli Süüriast Põhja-Iisraeli suunas välja lastud raketti, mis maapinnani ei jõudnud.

Täna varahommikul teatasid Iisraeli kaitsejõud Twitteris, et antud löökide sihtmärgiks olid Iraani Qudsi jõud ja Süüria relvajõud.

„Meie löögi käigus Iraani ja Süüria terrorisihtmärkide pihta lasti välja Süüria õhutõrjerakett, vaatamata selgetele hoiatustele sellisest tulest hoiduda. Selle tagajärjel hävitati mitmed Süüria õhutõrjepatareid,” teatasid Iisraeli kaitsejõud.

Veel teatas Iisraeli sõjavägi, et peab Süüria territooriumil toimuva tegevuse eest vastutavaks Süüria režiimi, ja hoiatas edasiste Iisraeli-vastaste rünnakute lubamise eest.

Qudsi jõud on Iraani revolutsioonilise kaardiväe välisoperatsioonide haru. Selle juht, kindralmajor Qasem Soleimani kannab ette otse Iraani kõrgeimale juhile, ajatolla Ali Khameneile, minnes mööda sõjalisest hierarhiast.