„Mõlemad pooled alustasid vahendaja abil läbirääkimised, mis toimuvad Türgi egiidi all,” seisab juudiriigi peaministri Ehud Olmerti kantselei poolt levitatud ametlikus teates.

Infoagentuuri RIA Novosti andmetel seisab dokumendis, et mõlemad pooled on nõus pidama tõsist ja katkematut dialoogi saavutamaks üleüldist rahu ja seda vastavalt 1991. aasta Madriidi konverentsil otsustatud kriteeriumitele.


„Mõlemad pooled avaldavad tänu Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğanile ja Türgile nende rolli eest selles protsessis ning nende helde külalislahkuse eest,” võetakse ühisdokument kokku.



Süüria välisminister Walid Muallem teatas täna, et juudiriik lubas Türgi vahendamisel alanud läbirääkimistel, et vabastab okupeeritud Golani kõrgendikud ja taandub enne 1967. aasta Kuupäevast sõda olnud piiridesse, vahendab infoagentuur AFP.


Muallemi sõnul pole selles midagi uut, sest Iisrael on taolisi lubadusi ka varem teinud. Välisminister viitas 1993. aastal juudiriigi tollase peaministri Yitzhak Rabini poolt antud suulisele lubadusele, ka toona lubasid juudid vabastada Golani kõrgendikud ja taganeda Tiberiase järveni (tuntud ka kui Kinnerti järv ja Galilea meri).


Süürlane lisas, et ka järgnevad Iisraeli peaministrid ei täitnud Rabini antud lubadust, viidates, et see oli antud suulises, mitte kirjalikus vormis.