Pärast seda, kui Palestiina sissid tulistasid reedel rakette Iisraeli südamesse, on juudiriigi lennuvägi andnud Gaza pihta umbes 180 õhulööki, vahendab BNS.

Palestiina meedikute andmeil on vähemalt 40 Gaza elanikku saanud surma ja 350 vigastada sestsaadik, kui Iisrael käivitas kolmapäeval õhuoperatsiooni selle Palestiina enklaavi vastu. Viimastes õhurünnakutes hukkunud kümnest palestiinlasest on vähemalt viississivõitlejad.

Iisraeli relvajõudude teatel on operatsiooni algusest alates sissid tulistanud üle piiri enam kui 600 raketti, millest 404 on tabanud riigi lõunaosa. Iisraeli õhutõrjesüsteem Raudkuppel on hävitanud 230 raketti.

Surma on saanud kolm ja vigastada 18 iisraellast, neist kümme sõdurit.

Laupäeval vigastas üks rakett kergelt nelja juudiriigi sõdurit. Politsei pressiesindaja Luba Samri sõnul on palestiinlased tulistanud rakette vähem kui eelmistel päevadel - hommikul loeti neid kokku 16.

Sõjavägi on Gaza ümbruse teed sulgenud ja kuulutanud piirkonna suletud sõjaliseks tsooniks. Koos reservväelaste mobiliseerimisega nähakse selles märki esimesest võimalikust maavägede rünnakust Palestiina aladele pärast 2008. aasta detsembrist 2009. aasta jaanuarini kestnud operatsiooni.

"Kaitsevägi võttis sihikule Ismail Haniya peakorteri Gazas," ütles relvajõudude kõneisik Hamasi peaministrile viidates.

Relvajõud ründasid ka teisi Hamasi valitsushooneid, siseministeeriumi ja politseikompleksi, samuti sisside väljaõppekeskusi ja kümneid "terrorisihtmärke", ütles pressiesindaja.

Haniya islamistide valitsuse sõnul purustas Iisraeli "barbaarne rünnak" nende peakorteri täielikult ning kannatada said ka lähedalasuvad hooned.

Õhulöökides Gaza lõunaosas asuvale Rafah'le hukkus kuus inimest ja kolm sai surma rünnakus Gaza keskosas asuvale põgenikelaagrile. Üks mees suri hommikuses rünnaku Gaza Cityle saadud vigastustesse.