Öö jooksul toimus üle kümne õhurünnaku Gaza sektoris, kuid maavägede sissetung, mida oodati, jäi tulemata, Iisraeli valitsus loodab, et probleeme on võimalik lahendada veel diplomaatiliselt, teatab Fox News.

Egiptuse president Hosni Mubarak ütles, et terroristid on nõustunud teatud tingimustel röövitud sõduri vabastama, kuid Iisrael pole veel tingimustega nõustunud. Iisrael omalt poolt on teatanud, et pole üldse mingist pakkumisest kuulnud.

Siseministeeriumi pommitamises ei saanud keegi viga, Iisraeli sõjaväe teatel oli Hamasi poolt juhitud ministeerium “kohtumispaik, kust planeeriti ja juhiti terroritegevust.” Siseministeerium on nime poolest kõigi Palestiina julgeolekujõudude juht, kuid paljud relvaüksused alluvad tegelikult kas Fatah parteisse kuuluvale presidendile Mahmoud Abbasile või üldse mitte kellelegi.

Iisraeli lennukid ründasid ka Fatah ja Hamasi parteide hooneid Gaza linnas, lisaks veel teid. Päeva ajal pommitasid lennukid ja kahurid eri sihtmärke Gaza sektoris, muu hulgas kahtlustatavaid relvatehaseid, elektrialajaamu ja sõjaväelaste treeninglaagreid.

Gaza lõunapiiril Egiptusega moodustasid Palestiina ja Egiptuse politseijõud inimketi, et takistada inimesi Gazast Egiptusesse põgenemast. Piiril on betoonist tara, kuid kohalik relvaüksus tegi tara sisse lõhkeainega augu.