Iisraeli lennukid pommitasid neljapäeva varahommikul Gazas Palestiina välisministeeriumit, lootuses tappa Hamasi liider ja välisminister Mahmoud Zahar, teatab Fox News.

Kolmapäeva hommikul puhkes sõda Iisraeli põhjapiiril, kui Liibanonis tegutsev Hezbollah terroriorganisatsioon korraldas Iisraeli linnade vastu raketi ja pommirünnakuid ning röövis kaks Iisraeli sõdurit.

Esimest korda alates sellest, kui Iisraeli väed lahkusid Lõuna-Liibanonist 2000. aastal, sisenesid Iisraeli sõdurid taas Liibanoni territooriumile. Iisraeli valitsuse teatel on Liibanoni valitsus vastutav Hezbollah tegevuse eest ning nimetas oma sõdurite röövimist “sõjasammuks”.

Gaza rünnakus hävines välisministeeriumi teine ja kolmas korrus, haavata sai 13 inimest. Iisrael on võtnud sihikule kogu Hamasi juhtkonna. Hamas, kes võitis jaanuaris toimunud valimised võttis endale vastutuse Iisraeli sõduri röövimise eest 25. juunil.

Kolmapäeval toimunud rünnakus õnnestus Iisraelil tõsiselt haavata Hamasi sõjalise tiiva juhti Mohammed Deifi, mees on olnud kümme aastat kõige tagaotsitum terrorist Iisraeli jaoks. Kolmapäevane rünnak tema vastu oli neljas katse teda tappa, 2002. aastal kaotas ta rünnakus silma. Deifile tehti neli tundi kestnud seljaoperatsioon ning ta võib jääda halvatuks. Tema vastu tehtud õhurünnakus hukkus ka teda võõrustanud Hamasi liikme pere liikmeid.