Iisraeli advokaadi David Kantor ütles Vene ajalehele Izvestija, et kompensatsiooni makstakse kõigile bussis viibinutele – seda hoolimata, kas tegemist on Vene või Iisraeli kodanikuga.

Jutt käib nii ravikulude hüvitamisest kui ka tekitatud tervisekahjude kompensatsioonist. Kui õnnetuses saadud traumadest taastumiseks kulub aastaid, siis saavad kannatanud ravida ennast tasuta Iisraeli kliinikutes.

Kompensatsiooni suurust ei nimetata. Valuraha suurus määratakse igal juhul individuaalselt, seda sõltuvalt hukkunu või kannatanu palgast, ametist, ülalpeetavatest ja muudest kriteeriumitest.

Algselt teatati mitmes Vene meediaväljaandes, et mingit valuraha ei maksta, sest õnnetusse sattunute kindlustus ei laienenud õnnetusjuhtumitele.

Teisipäeval, 16. detsembril juhtus menuka kuurorti Eilati lähedal Venemaalt pärit turismitöötajatega bussiõnnetus, milles hukkus vähemalt 24 venemaalast ja veel 25 sai vigastada. Tegemist on Iisraeli ajaloo suurima õnnetusega.

Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse bussijuhi lohakas sõidustiil. Juht sooritas mägiteel ohtlikku möödasõitu, kuid ei saanud sellega hakkama, sõitis läbi piirde teelt välja ja kukkus 80 meetrisesse kuristikku.