Iisraeli välisministeerium mõistis hukka ka Medvedevi kohtumise Hamasi juhi Khaled Meshaaliga. Damaskuses maapaos olev Meshaal on juudiriigi hinnangul terrorist, keda võib võrrelda ka Venemaale palju peavalu valmistanud tšetšeeni väepealiku Šamil Bassajeviga. Vene võimuesindajad tapsid Bassajevi 2006. aastal, vahendab YLE Uutiset.

Venemaa kuulub nn kvartetti, mis koosneb suurriikidest, kes Lähis-Ida probleemidele lahendusi otsivad. Samuti kvartetti kuuluvad USA ja Euroopa Liit peavad Hamasi terrorirühmituseks, kuid Venemaa on seisukohal, et Hamasiga tuleks läbi rääkida ning nõuab, et seda teeksid ka teised.

Samas nõudis Medvedev Hamasi käes vangis oleva Iisraeli sõduri Gilad Shaliti vabastamist.

Medvedev lubas Süüriale ka koostööd ja abi energeetika valdkonnas - näiteks on Venemaa tema sõnul valmis ehitama Süüriasse tuumaelektrijaama.

USA on juba avaldanud oma muret seoses kahe riigi tuumakoostööga, sest Süüria pole veel vastanud kõikidele küsimustele, mis puudutavad tuumarelvade leviku tõkestamist.

Iisrael pommitas kolm aastat tagasi üht Süürias asuvat hoonet, mis oli paljude allikate hinnangul koostöös Põhja-Koreaga arendatud tuumajaam. Süüria aga väitis tollal, et tegu oli tavalise sõjaväe kasutuses oleva hoonega.

Lähis-Ida ainsaks tuumarelva omavaks riigiks peetakse Iisraeli, kuigi viimane pole seda kunagi ametlikult tunnistanud. Medvedev avaldas täna arvamust, et Lähis-Idast kaotataks stabiilsuse huvides tuumarelvad.