“Nad tahavad Iisraeli minema minema…noh, kui asi puutub hävitamisse, siis ka Iraani on võimalik hävitada,” ütles Peres Haaretzi teatel.

“Iisrael kaitseb end igal tingimusel, aga me ei näe seda ainult Iraani-Iisraeli konfliktina. Iraan on põhimõtteliselt oht kogu maailmale, mitte lihtsalt meile,” selgitas Peres.

Kolmapäeval või neljapäeval hääletab ÜRO julgeolekunõukogu uue resolutsiooni üle, mis kohustab Iraani lõpetama uraani rikastamise, kehtestades ka sanktsioonide mehhanismi.

Kuigi Hiina ja Venemaa on öelnud, et ei toeta resolutsiooni, vihjavad diplomaadid, et mõlemad riigid jätavad oma vetoõiguse siiski kasutamata.

Perese sõnul mõnitab Iraan rahvusvahelist kogukonda selle püüdlustes lahendada Teherani tuumaambitsioonide tõttu tekkinud kriis.

Peres rõhutas, et kaalul on julgeolekunõukogu usaldusväärsus. “Kui saabub murranguline hetk ja nad (ÜRO) ei ole võimelised poliitikat planeerima ja ellu viima, siis seavad nad ohtu oma olemasolu tähtsa maailmaorganisatsioonina,” ütles Peres.

Peres hoiatas ka võimaliku tuumavõidujooksu eest. “Kui Iraan muutub tuumariigiks, siis järgivad paljud riigid sama teed.”