Hoolimata osapoolte otsusest vägivallale lõpp teha, leidsid Jordani läänekaldal ja Gaza sektoris siiski aset mitmed kokkupõrked ja olukord püsis pingeline.

Kokkupõrgetes Iisraeli sõduritega sai viga vähemalt 35 palestiinlast. Iisraeli armee teatel vastasid sõdurid neid kivide ja süütepommidega pildunud araablastele kummikuulide ja pisargaasiga.

Gaza sektoris plahvatas pomm maantee ääres, kui sellest möödus juudi asunike buss. Ükski inimene siiski viga ei saanud.

Iisraeli peaminister Ehud Barak andis oma armeele korralduse Egiptuse tippkohtumisel sõlmitud vaherahust kinni pidada, kuid avaldas kartust, et Iisraelil ei ole enam Palestiina juhtkonnas rahupartnerit.

Kindlusetust tuleviku suhtes rõhutab Iisraeli armee kontrollpunktide kõrvaldamine Jordani läänekaldal asuvast palestiinlaste linnast Ram Allahist. Barrikaadideks kasutatud betoonplokid nihutati seal lihtsalt kõrvale, mitte ei viidud minema.

Pealtnägijate sõnul ei olnud kolmapäevased kokkupõrked siiski nii raevukad kui viimase kolme nädala jooksul, kui Iisraeli armee ja palestiinlaste tulevahetustes on hukkunud vähemalt 106 inimest.

Palestiina Omavalitsus tunnustas oma avalduses Baraki poolt Iisraeli armeele antud korraldust verevalamist vältida ja kutsus omalt poole palestiinlasi üles mitte vägivalda õhutama ja aitama olukorda maha rahustada.

Iisraeli sõdurid võtsid kolmapäeval kinni kaheksa palestiinlast, keda kahtlustatakse kahe juudisõduri lintšimises möödunud neljapäeval. Palestiina Omavalitsusalal vahistatud mehed toimetati Iisraeli, kus neil tuleb julgeolekuametnike sõnul kohtu ette astuda.

"Mis meisse puutub, siis esimesed sammud Sharmi deklaratsiooni jõustamiseks on astutud," ütles Iisraeli valitsuse pressiesindaja Nachman Shai.

"Nagu teada, algas pooltele antud 48-tunnine tähtaeg rea sammude astumiseks, et olukorda vaigistada ja vägivald lõpetada," lisas ta.

Iisraeli armee lõunavägede komandöri kindralmajor Yom-Tov Samia sõnul ootab Iisrael nüüd, kas Palestiina Omavalitsuse esimees Yasser Arafat suudab ohjeldada relvastatud sisse, kes on olnud tänavalahingute esirinnas.

Iisrael hakkas kolmapäeval mõnedest pingekolletest tanke välja viima ja kõrvaldas tõkked, mis takistasid palestiinlastel Läänekalda linnade vahel liigelda. Taas avati ka Gaza rahvusvaheline lennuväli ning Läänekallast Jordaaniaga ja Gaza sektorit Egiptusega ühendavad piiripunktid.

Endiselt ei lasta aga palestiinlasi Läänekaldalt ja Gaza sektorist Iisraeli ja Ida-Jeruusalemma.