Ajaleht tsiteerib Polskie Radio vahendusel tollase Iisraeli välisministri Golda Meiri 1958. aastal Iisraeli suursaadikule Poolas Katriel Katzile saadetud kirja: „Koordinatsioonikomitees tehti ettepanek informeerida Poola valitsust selle kohta, et me tahame hakata aliyahe (Iisraeli emigreeruvad juudid) valima, sest me ei saa jätkata haigete ja puuetega inimeste vastuvõtmist. Palun öelge oma arvamus, kas seda saab poolakatele selgeks teha ilma immigratsiooni kahjustamata.”

Kiri kirjutati juutide teise immigratsioonilaine ajal Poolast Iisraeli, mis toimus aastatel 1956-1958. Poolast rändas välja 40 000 juuti, kes olid holokaustis ellu jäänud. Esimese immigratsioonilaine ajal 1950. aastatel ei lubanud Poola välja rännata professionaalidel nagu insenerid ja arstid, väites, et nende olemasolu on Poola majandusele ja ühiskonnale hädavajalik.

„Pärast 1956. aastat kaotati Poolas väljarändele seatud piirangud ja Poola ei saatnud kindlasti meelega puuetega ja vanu inimesi Iisraeli,” ütles kirja avastanud Varssavi ülikooli ajaloolane professor Szymon Rudnicki.

Rudnicki sõnul paljastab kiri Iisraeli kava hakata Poolast lahkuvaid holokausti üle elanud juute valima, mis tuli teadlastele üllatusena. Rudnicki nimetas dokumenti küüniliseks ning tema sõnul näitab see, et Golda Meir oli brutaalne poliitik, kellele olid huvid tähtsamad kui inimesed.