Washington avaldas rahulolu, et Iisraeli väed taandusid esmaspäeval Petlemmast ja Beit Jalast, kus viimasel kahel nädalal on toimunud ägedaid kokkupõrkeid. Kuid USA kordas, et Iisrael peaks taanduma ka teistelt Palestiina aladelt Läänekaldal, mis hõivati pärast seda, kui palestiinlastest sissid 17. oktoobril tapsid paremäärmusliku Iisraeli ministri.

“Me tahame, et taandumine jätkuks iga päev. Soovime, et see toimuks viivitusteta,” ütles USA välisministeeriumi esindaja Richard Boucher.

Iisraeli ametiisikud aga kinnitasid, et väeüksused ei lahku Läänekalda linnadest Ram Allahist, Jeninist, Tulkarmist ja Qalqiliya’st ning nende ümbrusest enne, kui Palestiina liider Yasser Arafat on hakanud “terrorismi vastu võitlema”.

“Me lahkume kohe, kui näeme, et Palestiina omavalitsus vahistab kahtlusaluseid ja peatab terrorirünnakuid. Meil pole mingit tahtmist jääda,” ütles Iisraeli kaitseministeeriumi esindaja Yarden Vatikay.

Kõrgetasemelised julgeolekukõnelused Iisraeli vägede taandumise üle lõppesid esmaspäeva öösel edutult, ütlesid Iisraeli ja Palestiina ametnikud.