Tel Aviv alustas õhurünnakute korraldamist pärast seda, kui Hamas tulistas Gaza sektorist juudiriiki kümneid rakette ja miinipildujamürske, millest osa suudeti siiski kahjutuks teha. Äärmusrühmitus tunnistas laupäeval raketirünnakute korraldamist, aga väitis omakorda, et nendega vastati Iisraeli pidevatele õhurünnakutele, vahendab uudistekanal BBC.

Juudiriik andis ühe paljudest õhulöökidest Hamasi pataljoni peakorteri Beit Lahiasi pihta, mis hõlmab väidetavalt linnalahingu väljaõpperajatisi, relvaladu, väljaõppekomplekse, juhtimiskeskusi, kontoreid ja muid sihtmärke.

Iisraeli õhujõudude brigaadikindral Tzvika Haimovic ütles õhtul uudisteagentuurile AFP, et tegemist oli suurima pealetungiga Gaza sektorile alates 2014. aastast, sundides Hamasi kiiresti lepitust otsima.

Juba laupäeva hilisõhtul tuligi äärmusrühmitusel teatada Egiptuse vahendusel Iisraeliga kokkuleppele jõudmisest: väidetavalt kehtestati relvarahu. Gazat tüüriva organisatsiooni pressiesindaja Fawzi Barhoum ütles, et rühmitus nõustus „pakkumisega, mis tuli Egiptuselt, naasta selle eskalatsiooni peatamiseks relvarahu juurde”.

ÜRO Peaassamblee mõistis ööl vastu tänast Iisraeli õhurünnakute laine Gazas hukka, nimetades seda ebaproportsionaalseks jõukasutuseks: 120 riiki oli juudiriiki hukkamõistva resolutsiooni poolt ja kaheksa selle vastu.