Turismireisidele Põhja-Koreasse spetsialiseerunud ettevõte Korea Konsult teatas, et plaanitud reis Kim Jong Ili 70. sünnipäeva tähistamise ajaks veebruaris leiab siiski aset, vaatamata diktaatori surmale 18. detsembril. Reisi vastu huvi tundjate arv on aga tõusnud, vahendab Daily Telegraph.

„See reis leiab kindlasti aset ja selle vastu on palju rohkem huvi tuntud kui tavaliselt,“ ütles Rootsis baseeruva turismifirma esindaja Julia Dalard. „Meil on ainult mõned vabad kohad alles.“

Ka ettevõtte Regent Holidays esindajad väitsid, et hiljutised kaadrid hüsteeriliselt nutvatest põhjakorealastest ja hoolikalt lavastatud sõjaväelistest matustest on huvi Põhja-Korea vastu järsult suurendanud.

Carl Meadows, kes on juhtinud reise Põhja-Koreasse seitse aastat, ütles: „Meie vastu on jõulude ja uusaasta ajal kohutavalt palju huvi tuntud, sest Põhja-Korea on taas rambivalguses olnud.“

Mõlema ettevõtte aprillikuised reisid, mis on ajastatud Põhja-Korea riigi rajaja Kim Il Sungi sajanda sünniaastapäeva tähistamiseks, on nüüdseks välja müüdud.